Szezámmagos kínai csirke

Szezámmagos csirke - kínai recept
  • Előkészítés
    15 perc
  • Sütés ideje
    15 perc
  • Adag
    2
  • Elkészítés
    30 perc

Az egyik legfinomabb kínai étel, amit könnyedén elkészíthetünk otthon is. Az alapanyagokhoz persze kell találni egy kiváló kínai boltot, de ha megvannak, azok elég sokáig elállnak és sokszor használhatjuk őket.

Természetesen ér és szabad is kísérletezni. Gyakorolj sokat és alakítsd ízlésed szerint ezt a kínai receptet. Egy biztos: ha mi készítjük, sokkal finomabb, mint a kínai büfékben.

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    A csirkehúst kockázzuk fel, majd a keményítőben hempergessük meg.

    Lépés2

    Felhevített serpenyőbe öntsük bele és süssük át minden oldalán. Amíg sül, keverjük össze az öntetet.

    Lépés3

    Az öntetet egy kis tálban keverjük el: szójaszósz, tamarind, cukor, esetlen a méz. Aki csípősen szereti, annak érdemes churry pasztát is tenni bele. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik minden. Ha nem oldódik, kevés, de forró vízzel segíthetünk.

    Lépés4

    Ha a csirke megsült, öntsük rá az öntetet, majd szórjuk rá a szezámmagot.

    Lépés5

    Forrós süssük, amíg a szósz és a szezámmagok rá nem tapadnak a csirkére (kb 4-5 perc).

    Lépés6

    Rízssel, újhagymával, vagy ízlés szerint bármivel tálalhatjuk is. Jó étvágyat!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!